یادداشت اختصاصی رضا دژاکام، کارشناس مسائل سیاسی؛
لزوم حفظ انسجام ملی پس از جنگ ۱۲ روزه
به گفته اکثریت قاطع کارشناسان سیاسی و رسانه ای، انسجام به وجود آمده بزرگترین دستاورد جنگ ۱۲ روزه بوده و حفاظت از این دستاورد ملی وظیفه همه است.

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در هفته های اخیر و در پاسخ به حمله وحشیانه دشمن صهیونیستی برای اشغال و تجزیه کشورمان، همه نیروها به عرصه حیات اجتماعی آمدند و انسجامی عاطفی، احساسی در جامعه شکل گرفت که توانست پروژه اشغال و تجزیه کشور را منتفی سازد. ضروری است درباره انسجام ایجاد شده چند نکته بدانیم:
انسجامی با دوام و قوی است که در عین اختلاف سلیقه و اختلافات فکری و فرهنگی، افراد برای حل مشکلات و پیشرفت جامعه با هم وحدت داشته باشند
- انسجام (Integrity) ایجاد شده می تواند شکننده باشد، چرا که به لحاظ احساسی و عاطفی تحت تاثیر اشغال سرزمینی به وجود آمده است. با وجود شکنندگی، در روزهای اخیر متاسفانه شاهد بودیم برخی چهره های رسانه ای و سیاسی آگاهانه یا ناآگاهانه به انسجام و همبستگی ایجاد شده لگد زدند. به عنوان نمونه، فردی در مصاحبه تلویزیونی تشبیه غلطی از وطن داشت و باعث رنجش میلیون ها مخاطب ایرانی شد. فرد دیگری در حساب کاربری اش در شبکه اجتماعی X درخواستی عجیب از رژیم صهیونیستی نسبت به مقام های ارشد کشوری مطرح کرد و ... .
- تولید انسجام و همبستگی اصلی ترین کارکرد جامعه سالم است. جامعه ای که نتواند انسجام و همبستگی تولید کند، در حل مسائل و مشکلات خود ناتوان می شود. ذیل همبستگی و انسجام است که مشکلات و مسائل روی میز قرار گرفته و با همدلی و مساعدت حل می شوند.
- در انسجام و همبستگی لزوما همه نباید یک سلیقه و یک فکر باشند. انسجام حاصل یک سلیقگی و تک فکری حتماً شکننده است؛ انسجامی با دوام و قوی است که در عین اختلاف سلیقه و اختلافات فکری و فرهنگی، افراد برای حل مشکلات و پیشرفت جامعه با هم وحدت داشته باشند؛ وحدت در عین کثرت.
- به اذعان اکثریت قاطع کارشناسان سیاسی و رسانه ای، انسجام به وجود آمده بزرگترین دستاورد جنگ ۱۲ روزه بوده و حفاظت از این دستاورد ملی وظیفه همه است. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در اولین سخنرانی پس از جنگ به اهمیت این انسجام پرداختند و همگان را به گسترش و تقویت آن دعوت کردند. ایشان به صراحت فرمودند، «مردم وارد میدان شدند، اما درست در نقطه مقابل آن جهتی که دشمن محاسبه کرده بود و نقشه کشیده بود. حرف من این است که این را حفظ کنید؛ همه این را نگه دارند؛ روزنامهنگار یک جور، قاضی یک جور، مسئول دولتی یک جور، روحانی یک جور، امام جمعه یک جور. هر کسی وظیفهای دارد در قبال این حالت؛ این را نگه دارند. این با اختلاف سلیقه سیاسی منافات ندارد، با اختلاف وزن مذهبی منافات ندارد. این در کنار هم ایستادن برای دفاع از یک حقیقت است؛ دفاع از کشور است».
امیدواریم آگاهان و دلسوزان سیاسی، فرهنگی و رسانه ای با ترجیح منافع ملی بر منافع فردی و حزبی و گروهی با قلم و قدم خود در حفظ انسجام و همبستگی کوشاتر باشند.